• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Installateur, adviseur

Nieuwe GUG warmtewisselaar biedt meerwaarde voor LOSSNAY warmteterugwinningsunit

UPDATE 15-05-2023: De GUG SL-E is vanaf heden niet meer leverbaar.

Met de GUG SL-E introduceert Alklima een compleet geïntegreerd systeem van Mitsubishi Electric voor ventilatie met WTW en klimaatregeling. Door de GUG SL-E met een LOSSNAY WTW systeem te combineren, ontstaat een volledig geïntegreerd systeem dat buitenlucht kan filteren, koelen en verwarmen. Door de combinatie met de Mr. Slim buiten-unit kan het systeem regelen op inblaastemperatuur of op ruimtetemperatuur, afhankelijk van het model. De LOSSNAY WTW zal de verse buitenlucht voorbehandelen en de GUG-SL-E zal met behulp van de Mr. Slim buiten-unit de ruimte of de inblaaslucht uiterst efficiënt op de gewenste temperatuur brengen. De GUG-SL-E is leverbaar in drie verschillende soorten waarmee in combinatie met de LOSSNAY systemen en buiten-units, tussen de 800 en 2500m3 ventilatielucht beschikbaar is met een koelvermogen tot 12,5kW.

Eenvoudig te installeren

Het toepassen van het GUG-SL-E systeem heeft naast de mogelijkheid tot warmteterugwinning en klimaatregeling ook nog verdere installatietechnische voordelen. Omdat het LOSSNAY systeem is geïntegreerd met het GUG klimaatsysteem, is er voor de installatie slechts één afgiftesysteem nodig voor de inblaas- en retourlucht. Dit in tegenstelling tot separate systemen voor WTW en klimaat. Bijkomend voordeel is dat door de geïntegreerde regeling tegenstrijdige werking kan worden voorkomen, waardoor energiekosten verder worden gereduceerd. Naast de reductie van installatie- en energiekosten wordt door de toepassing van de GUG-SL-E in het inblaaskanaal een geluidsreductie van de LOSSNAY bereikt.

Meer regelmogelijkheden

De combinatie van LOSSNAY en GUG kan comfortabel worden geregeld op basis van ruimte- of inblaastemperatuur  Via een centrale bediening kunnen de basisfuncties worden bediend. Met de optionele PZ-61DR-E lokale bediening zijn alle functies van het systeem intuïtief te gebruiken. Deze wandbediening wordt direct op de LOSSNAY aangesloten en kan maximaal 15 LOSSNAY systemen bedienen. Op deze manier fungeren de LOSSNAY en GUG als geïntegreerd klimaatsysteem in bijvoorbeeld kantoren, winkels en hotels. De ruimtetemperatuur wordt hierbij met GUG en standaard binnen-units constant gehouden. Extra koeling of verwarming wordt via deze units geregeld. Wanneer er geen extra binnen-units worden gebruikt, dan leent de combinatie van LOSSNAY en GUG zich voor klimatisering in scholen, bedrijven en restaurants.

Daarnaast kunnen de LOSSNAY en GUG worden ingezet voor frisse lucht waarbij naar behoefte gekoelde of verwarmde lucht wordt aangeboden.

Lees meer over:

Misschien ook interessant