• Datum
  • Leestijd 1 minuut
  • Doelgroep Installateur

Nieuwe e-serie chiller van Mitsubishi Electric Living Environment Systems

Nieuw in het programma van Alklima is de e-serie modulaire chiller van Mitsubishi Electric Living Environment Systems ten behoeve van proceskoeling en klimatisering. Met de nieuwe serie biedt Alklima een energiezuinig en kostenbesparend alternatief om met een lage CO2-uitstoot gebouwen en processen gecontroleerd te koelen of om bestaande chiller systemen één op één te vervangen. De modulaire constructie garandeert daarbij een passende en tegelijkertijd flexibele oplossing. Naast uitvoeringen die alleen koelen mogelijk maakt, omvat de e-serie ook modellen voor koelen/verwarmen en - op aanvraag - alleen verwarmen.

Modulaire serie

De e-serie chillers zijn modulair van opzet en hebben een capaciteit van 90 kW per module. Elke module is uitgevoerd met twee inverter Scroll-compressoren. Door de toepassing van de invertertechniek kan het systeem regelen tussen de 8 en 100% van de capaciteit, waardoor een exacte vermogensafstemming op basis van de vraag mogelijk is. Door dit brede bereik leveren de units ook in deellastbedrijf een zeer hoge efficiëntie.

De chillers hebben twee koelcircuits die dankzij de onafhankelijk van elkaar invertergestuurde gelijkstroomventilatoren zeer nauwkeurig zijn te besturen. Dat bespaart energie en zorgt eveneens voor een optimale systeemefficiëntie. De nieuw ontworpen achterzijde van het chiller-systeem onderdrukt bovendien de windturbulentie wat niet alleen zorgt voor een hoge efficiëntie maar ook voor lage geluidsniveaus.

Tot zes units kunnen via een externe header (levering derden) eenvoudig worden gekoppeld tot een systeem met maximale systeemcapaciteit van 540 kW. Voor grotere installaties kunnen de units ook tegenover elkaar worden geplaatst met een opening ertussen voor servicedoeleinden.

Service en onderhoud worden onder meer vereenvoudigd door een digitaal display op de besturing dat bedrijfsgegevens, foutmeldingen en overige gegevens toont. Voor het comfortabel uitvoeren van service en onderhoud bevindt de toegang tot de schakelkast en alle andere onderdelen zich aan de voorzijde van de unit.

Voor aansturing en controle van de e-serie chillers staan drie opties open: via lokale bediening, via externe centrale bediening of via Modbus-protocol.

Lees meer over: