• Datum
 • Leestijd 2 minuten
 • Doelgroep Installateur

MSZ-AP en MSZ-EF nu met geïntegreerde WIFI-adapter voor optimaal comfort

De RAC wand-units MSZ-AP en MSZ-SF zijn vernieuwd. Vanaf april zijn ze standaard uitgevoerd met geïntegreerde WIFI-adapter.

Voor huiseigenaren is sfeer en comfort in hun woonhuis erg belangrijk. Logisch dus dat de RAC-serie naast kwaliteit en duurzaamheid alles in zich heeft voor optimale instellingsmogelijkheden en comfort. De airco’s met een vermogen van 1,5 tot 12 kW zijn daarom de excellente keuze voor verwarming, koeling, frisse lucht en ontvochtiging van alle ruimtes waarin geleefd wordt. Van woonkamer en slaapkamer tot serre en werkkamer. Maar ook in de het MKB, waar eveneens hoge eisen worden gesteld aan de luchtkwaliteit en in kleinere kantoorruimtes zijn de premium Mitsubishi Electric RAC's de juiste keuze.

Geïntegreerde WIFI-adapter

Twee types uit RAC-lijn zijn vernieuwd. Vanaf april 2020 worden de MSZ-AP 25-71 en MSZ-EF 18-50 standaard geleverd met een geïntegreerde WiFi-adapter voor MELCloud-verbinding. Met de komst van deze nieuwe functionaliteit zijn de type-benamingen van de betreffende units veranderd naar MSZ-AP25-71VGK en MSZ-EF18-50VGK.

Voor de MSZ-AP15 en MSZ-AP20 blijft de adapter optioneel.

MSZ-AP airconditioning met wifi adapter

Eigenschappen MSZ-AP

 • De reeks wand-units MSZ-AP heeft een vermogen van 1,5 – 5,0 kW voor Single- en Multi-split toepassingen. Enkele unieke eigenschappen van deze units zijn:
 • Compacte afmetingen voor onopvallende installatie.
 • Geluidsniveau van slechts 19 dB(A).
 • Hoge energie-efficiëntie tot A+++ / A++ in koel- en verwarmingsmodus.
 • MSZ-AP binnenunits zijn geschikt voor Multi split-toepassingen met R32 en R410A.

MSZ-EF airconditioning te koppelen met smart home

Eigenschappen MSZ-EF

De Design-lijn (MSZ-EF) van Mitsubishi Electric heeft de specificaties van een professioneel klimaatsysteem. De wand-unit wordt standaard geleverd in het wit maar is ook leverbaar in het zilver of zwart. De designunit wordt toegepast in combinatie met de serie MXZ-Multi split en MUZ-EF single-split buiten-units uit de RAC-lijn. Enkele unieke eigenschappen van deze units zijn:

 • Hoogwaardig design
 • Eenvoudige bediening
 • Zeer laag geluidsniveau slechts 21 dB(A)
 • 5 fan-snelheden met high fan speed mode
 • i-save functie (energiezuinige modus)

MELCloud laat je airco online bedienen

MELCloud

Via de speciaal ontwikkelde software MELCloud beschikt de gebruiker over een uitgebreid inzicht in de werking van het klimaatsysteem. Doordat de software de instellingen visueel weergeeft, is het voor de gebruiker heel gemakkelijk om het systeem te bedienen. Dankzij de WiFi-adapter kan de gebruiker het klimaatsysteem besturen met de MELCloud-app vanaf de telefoon, iPad en ook via de computer of laptop.

Bediening met Alexa Home

Dankzij geïntegreerde WIFI zijn bovengenoemde units nu te koppelen aan Alexa Home. Hiermee geef je het systeem eenvoudig aanwijzingen om bijvoorbeeld de temperatuur te verhogen of verlagen of het klimaatsysteem aan en uit te zetten*.

Alexa Home is compatibel met de volgende Mitsubishi Electric WIFI-interfaces: MAC-567IF-E (1), MAC-557IF-E en PAC-WF010-E.

Diamond Deals

Ook jouw klimaatsysteem bedienen met Alexa Home? Dat kan! Neem deel aan de Diamond Deals en spaar voor de MAC-567IF-E (1) en Alexa Home. Vanaf 1 april 2020  ontvang je Diamonds bij aankoop van onze actie-units. Lees meer over de spaaractie in jouw persoonlijke dashboard.

*Alexa Home is Engelstalig te bedienen

Lees meer over: