• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, installateur

Mitsubishi Electric behaalt Net Zero Energy Building Certificering

Tokio, 7 augustus 2019 – Mitsubishi Electric Corporation heeft vandaag aangekondigd dat haar beoogde Net Zero Energy Builing test-faciliteit het eerste middelgrote (meer dan 6.000 vierkante meter) kantoorgebouw in aanbouw is, welke een top-level BELS 5-star rating heeft behaald. Daarnaast heeft het kantoorgebouw ook de Net Zero Energy Building (ZEB) certificering van het Building-House Energy-efficiency labeling systeem, een externe certificeringsorganisatie in Japan, ontvangen. De beoordeling meet de energiebesparende prestaties van het gebouw op basis van de Building Energy Indec (BEI).

Certificering

Om ZEB-gerelateerde technologie te ontwikkelen en demonstreren is Mitsubishi Electric bezig met het opzetten van de Net Zero Energy Building test-faciliteit in Kamakura, Kanagawa Prefecture, in het zuiden van Tokio.

De certificering erkent de verwachte vermindering van het energieverbruik in de faciliteit met 103% (inclusief de productie van fotovoltaïsche energie), in vergelijking met het gemiddelde verbruik in de omliggende regio. Hierbij wordt het totale energieverbruik voor airconditioning, ventilatie, warm water, verlichting en liften gemeten op basis van energiebesparende normen die zijn geïntroduceerd door het Japanse nationale instituut voor land- en infrastructuurbeheer in 2016. Om in aanmerking te komen voor de certificering, optimaliseerde Mitsubishi Electric ontwerpvoorwaarden voor het gehele bouwproces, werden de efficiëntie van apparatuur en systemen die in de faciliteit moeten worden geïnstalleerd gemaximaliseerd en werden ZEB-gebaseerde oplossingen voor lucht conditionering, verlichting en fotovoltaïsche systemen geïntroduceerd.

Mitsubishi Electric verwacht dat de wereldwijde ZEB-markt in 2030 gegroeid zal zijn met 40 triljoen yen. Daarnaast wordt er ook verwacht dat de Japanse markt in 2020 gegroeid zal zijn met 130 biljoen yen en in 2030 met 630 biljoen yen.

ZEB concept

Mitsubishi Electric heeft zich in 2017 geregistreerd bij het ministerie van Economie, Handel en Industrie als een officiële ZEB-planner. Het bedrijf streeft ernaar de ontwikkeling en toepassing van ZEB-gerelateerde technologieën te versnellen, om bij te dragen aan de verwezenlijking van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en het realiseren van grotere energiebesparingen en comfortabelere woonruimtes, en bijdragen aan geschikte kantooromgevingen onder het eigen ZEB concept. Mitsubishi Electric promoot technische ontwikkelingen, welke gebaseerd zijn op haar ZEB concept, van het bouwen en upgraden van gebouwen gedurende hun levenscyclus voor milieu efficiëntie, energiebesparing, productiviteit, comfort, gemak en bedrijf continuïteit.

*ZEB is een geregistreerd handelsmerk van Mitsubishi Electric Corporation.

Lees meer over: