• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, installateur

Kwaliteitsverklaringen Mitsubishi Electric in ENORM software

Voor de berekening van energieprestaties en energielabels voor woningen en utiliteitsbouw is diverse software beschikbaar. Daarmee maak je bijvoorbeeld EPC of BENG berekeningen, of bepaal je de energie-index of het energielabel van het gebouw. Voor de Ecodan warmtepompen van Mitsubishi Electric is de data veelal gelijk beschikbaar of is er een directe koppeling met kwaliteitsverklaringen van de apparatuur.

Het pakket ENORM van DGMR Software is zo’n rekenpakket. En de opvolger is al klaar: Uniec 3. DMGR Software geeft op dit moment de prioriteit aan de ontwikkeling van Uniec 3. Vandaar dat de kwaliteitsverklaringen van nieuwe Mitsubishi Electric warmtepompen door de ontwikkelaar niet meer beschikbaar worden gemaakt in ENORM.

Kwaliteitsverklaringen nieuwe Ecodan-units of combinaties

Geen ideale situatie, maar met de eigen invoer in ENORM is het mogelijk om toch te calculeren met de kwaliteitsverklaringen van de nieuwste Ecodan-units of combinaties.

Populaire warmtepompcombinaties invoeren

Met onderstaande stappen is het mogelijk om de kwaliteitsverklaringen van bijvoorbeeld de populaire combinaties SUZ-SWM40 met de EHST20D-VM2D of de SUZ-SWM80 met de EHST20D-VM2D in dit pakket te gebruiken.

Stappenplan kwaliteitsverklaringen nieuwe Ecodan-units in ENORM

  • Stap 1: Voorbereiding: download de betreffende verklaring uit het verklaringenregister van Bureau CRG
  • Stap 2: gebruik in ENORM de optie om bij rekenwaarde een verklaring toe te voegen
  • Stap 3: selecteer in het database-overzicht ‘eigen verklaring’
  • Stap 4: vul de rekenwaarden uit de kwaliteitsverklaring in
  • Stap 5: (extra) eigen waarden invoeren? Kies dan niet voor forfaitaire berekening
  • Stap 6: vul eventueel extra waarde(s) in
Download stappenplan met afbeeldingen (PDF)

Hulp en meer informatie

Bovenstaande werkwijze is ook te vinden binnen de helpdesk van ENORM. Je kunt hier terecht voor inhoudelijke vragen over ENORM en deze eigen invoer. Mocht je vragen hebben over de kwaliteitsverklaringen, meer advies willen over BENG of de toepassing van de premium Mitsubishi Electric warmtepompen: twijfel niet om contact op te nemen met Alklima.

Lees meer over: