• Datum
  • Leestijd 1 minuut
  • Doelgroep Installateur

Kiwa gelijkwaardigheidsverklaringen voor Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompen vereenvoudigen EPC-berekening

Alklima heeft gelijkwaardigheidsverklaringen van Kiwa ontvangen voor verschillende Mitsubishi Electric warmtepomp-systemen. De verklaringen zijn van belang bij de EPC-berekening van nieuwbouwwoningen en gelden voor de warmtepomp buitenunits uit de Power Inverter-serie PUHZ-SW50 VKA, PUHZ-SW75 YAA en PUHZ-SW100 YAA en voor de warmtepomp buitenunits uit de Zubadan inverter-serie PUHZ-SHW80 YAA en PUHZ-SHW112 YAA.

De betreffende warmtepomp buitenunits bestrijken een breed vermogensbereik en worden ingezet voor warmtepompoplossingen voor ruimteverwarming en gecombineerde ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding.

Hoogst mogelijke EPC-reductie

Uit het onderzoek dat vooraf ging aan de gelijkwaardigheidsverklaringen is naar voren gekomen dat de cijfers van de onderzochte Power Inverter en Zubadan systemen veelbelovend zijn. In veel gevallen en met name voor NOM-woningen (Nul Op de Meter) waar veel warmtepompsystemen voor bedoeld zijn, scoren de systemen als beste op de markt. Daarmee kunnen EPC-besparingen sneller en eenvoudiger met de Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompsystemen worden gerealiseerd dan met veel gangbare, vergelijkbare systemen.

De cijfers en berekeningen die ten grondslag liggen aan de gelijkwaardigheids-verklaringen zijn inmiddels verwerkt in de EPC-berekeningssoftware van Uniec 2. Ook voor andere softwareleveranciers zijn de cijfers bruikbaar en worden daartoe door Alklima aangeboden. 

Lees meer over:

Misschien ook interessant

  • 3 min. leestijd
    Webselectie ENK software en Syntess op website Alklima
  • 3 min. leestijd
    Mitsubishi Electric of Mitsubishi Heavy Industries? Dit is het verschil