• Datum
  • Leestijd 1 minuut
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

CO2 prestatieladder certificaat 2022

In april heeft Alklima de CO2 prestatieladder audit goed doorlopen en inmiddels is het certificaat binnen. De CO2 prestatieladder certificaat is hieronder te downloaden.

CO2 prestatieladder certificaat niveau 3

K-0205351-01_Alklima_B.V._-_CO2_toe.pdf
Bestand downloaden 125,18 kB
K-0205351-01_Alklima_B.V._-_CO2_toe.pdf

Daarnaast willen we met jullie terugblikken op het eerste halfjaar van 2022 dat bijna voorbij is. Als we kijken naar onze doelstellingen, dan hebben wij dit halfjaar zeker weer stappen gemaakt.

- Elektriciteitsverbruik: Wij zijn heel blij dat wij vanaf januari 2022 groene stroom zijn gaan gebruiken. Dit scheelt voor onze Footprint aanzienlijk. Als we kijken naar het elektriciteitsverbruik van onze panden dan hebben wij in het eerste halfjaar van 2022 bijna 10% minder verbruikt dan in het eerste halfjaar van 2021. 

- Gasverbruik: De locatie aan de Van Hennaertweg 27 beschikt inmiddels over een warmtepomp. Hierdoor hebben wij in het eerste halfjaar van 2022 60% minder gas verbruikt dan in het eerste halfjaar van 2021. 

- Wagenpark: Wij hebben ons verdiept in de elektrische bussen die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Ons doel is om op korte termijn een ID. Buzz aan te schaffen. Het ziet er naar uit dat wij deze in 2023 tot onze beschikking hebben. 

- Bewustzijn creëren: Ook dit is zeker gelukt. Wij hebben in de afgelopen maanden het energiemanagement-team opgezet. Dit team houdt het verbruik van onze panden nauwkeurig bij en discussieert over mogelijke nieuwe stappen die wij kunnen zetten om ons verbruik omlaag te krijgen. Deze plannen communiceren wij met onze collega's.

Wij zijn blij met deze stappen en zullen jullie op de hoogte blijven houden.