• Datum
  • Leestijd 3 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, installateur

Met premium warmtepompen en serieuze expertise bouwen aan de toekomst

SPECIAL BOUWBEURS 2023 - De bouw kent op dit moment vele uitdagingen. Die ziet Rudy Grevers, manager woningbouw bij Alklima / Mitsubishi Electric ook. Toch ziet hij het positief in. Hij kan zich dan ook heel goed vinden in het thema van de Bouwbeurs 2023: Samen bouwen aan de toekomst. “Met alles wat op de bouw afkomt is elkaar opzoeken en samenwerken aan deze thema’s een groot deel van de oplossing.”

Samenwerking bouwkolom

Elkaar ontmoeten is dan ook waarom de leverancier van premium warmtepompen op de Bouwbeurs aanwezig is. Grevers: “Van oudsher zoeken wij samenwerking in de gehele bouwkolom. De aannemer is daarbij ook een belangrijke partner. Tijdens het begin van de energietransitie was dat soms best bijzonder. Ondertussen zorgt de verdere ketenintegratie voor een heel ander speelveld. Dat is nodig om de vraagstukken die er liggen op te lossen. Maar het zorgt er ook voor dat je samen voor het beste resultaat gaat. Zonder elkaars belangen uit het oog te verliezen”.

[tekst gaat door onder afbeelding]

Rudy Grevers over Bouwbeurs

Steeds grotere rol installaties

De prestaties van gebouwen zijn steeds afhankelijker geworden van de installaties. Daarnaast spelen veranderende wet- en regelgeving, garantiewaarborg richtlijnen, BENG-eisen en de MPG mee in het voortraject. Ontwikkelaars en aannemers zitten dan ook steeds vroeger in het proces met Rudy aan tafel. “Kijk alleen al naar het vergunningentraject. Daarbinnen hebben we een actieve rol. Adviserend, maar ook heel praktisch. Met bijvoorbeeld goede gelijkwaardigheidsverklaringen voor je BENG-berekeningen. Een actueel onderwerp nu is natuurlijk de levenscyclusanalyse. De ontwikkelingen op het gebied van LCA volgen we op de voet. Daarover is knowhow in huis en anticiperen we waar nodig.”

Voor gratis kaarten Bouwbeurs

Kennispartner voor bouwer en installateur

Rudy Grevers praat op beursAls manager woningbouw begeleiden Rudy en zijn collega’s zowel grote als kleinere projecten. “Eigenlijk moet je het zien als een driehoek. Met aan de drie punten de aannemer, installateur en wij als leverancier die samen optrekken. In die driehoek staat de eindgebruiker centraal. Dat kan een bewoner, gebouwbeheerder of corporatie zijn”, vervolgt Rudy. “Daar draait het natuurlijk uiteindelijk om. Onze rol is naast kennispartner, natuurlijk ook die van leverancier van echt hele goede warmtepompen. Al is dat vaak onderbelicht.”, zegt hij met een glimlach. “Zonder gekheid: we hoeven over de Mitsubishi Electric Ecodan warmtepompen nooit veel te vertellen over prestaties of betrouwbaarheid. Ze staan in de markt bekend om de hoge kwaliteit. Binnen de nieuwbouw is het dan ook de meest geplaatste warmtepomp.”

Betrokkenheid

Hoewel Alklima / Mitsubishi Electric in Nederland altijd al pionierde binnen de traditionele bouwkolom is de positie als leverancier uniek te noemen. “We krijgen vaak positieve reacties op de aandacht die we hebben voor thema’s die bouwbreed spelen. Daarbinnen laten we ons trouwens ook kritisch horen als dat nodig is. De expertise die we daarmee opdoen geven we ook graag terug aan de markt. Onze publicaties over geluideisen en bijvoorbeeld koudemiddelen zijn nu standaardwerken in de sector. Daarnaast zorgen we voor inhoudelijke bijdragen op het gebied van SWK en Woningborg, maar ook de eerder genoemde BENG-score behoort tot onze expertise. Het is gaaf daar een bijdrage aan te leveren.”

Start op de Bouwbeurs

Als betrokken speler kunnen de zorgen in de markt, en met name voor de nieuwbouw ook niet onopgemerkt blijven. “Natuurlijk. Partijen maken zich zorgen. Er komt ook heel wat op ons af. Stikstof, prijzen, beschikbaarheid, tekort aan vakmensen, stijgende rente. Juist dan is een hechte samenwerking belangrijk. Ook binnen die driehoek. Dat betekent trouwens ook dat je soms pittige en kritische gesprekken met elkaar moet voeren. En wendbaar moet blijven. Maar daarmee schep je wel ruimte voor innovatie. Vergroot je gezamenlijk je kennis en impact. Nu en in de toekomst. Daar bouwen we graag samen aan. Dat kan prima beginnen met een kennismaking op de Bouwbeurs.”, besluit Grevers.

Kennismaken? Je bent van harte welkom op onze stand tijdens de Bouwbeurs 2023.

Rond de Bouwbeurs 2023 lees en ontdek je meer over de professionals die samen zorgen voor serieuze expertise en premium warmtepompen. De professionals van Alklima / Mitsubishi Electric. In deze aflevering: manager woningbouw Rudy Grevers.

Meer info & gratis kaarten
Special Bouwbeurs 2023
Lees meer over: