• Datum
  • Leestijd 1 minuut
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, installateur

Belangrijke informatie verklaringen Ecodan

Per 1 januari 2024 zijn enkele gelijkwaardigheidsverklaringen van de huidige generatie Ecodan vervallen. Daarvan kunnen klanten en partners hinder ondervinden. De huidige generatie kan nog steeds worden ingezet, maar het heeft wel consequenties voor de waarde van de BENG berekening.

Deze situatie is een gevolg van het definitief stopzetten van een geldende overgangsregeling waarbij NEN7120 verklaringen ook binnen de NTA8800 mochten worden toegepast.

BENG voor 1 januari 2024

Voor projecten waarbij de vergunning vóór 1 januari 2024 is ingediend heeft het vervallen van de verklaringen geen gevolgen voor de BENG-berekening.

Ecodan in BENG vanaf 1 januari 2024

Voor een soepele implementatie van de huidige generatie Ecodan in je BENG-berekening dien je de NEN7120 verklaringen voor tapwater te gebruiken. Voor ruimteverwarming kan je een specifieke NTA8800 verklaring gebruiken om invulling te geven aan deze tijdelijke situatie. Als deze niet beschikbaar is, gebruik dan pas de forfaitaire waarde.

Nieuwe generatie

Binnenkort introduceren wij een nieuwe generatie Ecodan lucht-/water warmtepompen. Deze nieuwe lijn wordt voorzien van NTA8800 verklaringen en heeft nog betere prestaties. De eerste verklaringen van deze nieuwe generatie zijn medio april 2024 beschikbaar om te gebruiken in je berekeningen. De uitrol voor deze productlijn staat gepland voor eind 2024.

Handleiding en vragen

Een handleiding voor Uniec 3 is beschikbaar. Net als antwoorden op veel gestelde vragen. Of neem contact op met jouw accountmanager of per telefoon: 078-615 00 00.