• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

Alklima lanceert podcast ‘Op weg naar All-Electric’

Van de eerste stappen van het verduurzamen van je huis tot de situatie op de arbeidsmarkt. En van de uitdagingen in de energietransitie tot projecten waar warmtepomptechnologie het verschil maakt. Onderwerpen die zomaar aan bod kunnen komen in de nieuwe podcast ‘Op weg naar All-Electric’ van Alklima / Mitsubishi Electric. De eerste aflevering is te beluisteren via de bekende podcasts apps.

Podcast Alklima / Mitsubishi Electric

In die eerste aflevering komt de verduurzaming van de bestaande woningbouw aan bod. Van hybride warmtepompen tot de toekomstbestendige All-Electric Ready oplossing van Alklima. Met de podcast heeft Alklima een communicatiemiddel dat erg goed past bij de organisatie. Marketing Manager Erwin Bonis van Alklima: “Het ontwikkelen van een podcast stond al heel lang op onze wensenlijst. Het kennisniveau binnen Alklima en de partners waarmee wij samenwerken is hoog. Die kennis delen wij graag. Om onze partners, maar ook eindgebruikers goed te informeren over wat er speelt binnen de klimaatoplossingen die we bieden, maar ook de ontwikkelingen binnen de energietransitie en de branche. Een podcast is daar een heel goed middel voor.”

Podcast is van deze tijd

Podcast Alklima / Mitsubishi Electric op VSKDe eerste aflevering van de podcast werd opgenomen tijdens de VSK 2022, de grootste installatievakbeurs van Nederland. “Een vakbeurs is natuurlijk een mooi moment om kennis te delen. Maar echt dieper ingaan op onderwerpen gaat in een podcast natuurlijk veel makkelijker. De kracht van de podcast is ook dat de luisteraar zelf bepaalt óf en wanneer deze luistert. Dat past in deze tijd.”, vertelt Erwin.

Formule podcast

De podcast verschijnt voorlopig maandelijks. De eerste twee worden gehost door presentator John Williams. Erwin Bonis: “Er is geen keiharde formule voor de podcast. Belangrijk is dat deze meerwaarde biedt voor onze luisteraars. Een bijdrage levert aan de doelstellingen van partners en gebruikers. En ook tof van een podcast: het is een uitstekend middel om de sfeer en cultuur van een organisatie te proeven. Als de podcast als laagdrempelig, positief en inspirerend wordt ervaren zijn we daarin geslaagd.”

Luisteren en abonneren van de podcast kan onder meer via: Apple Podcasts, SpotifyPodimo, Google Podcasts en op de site van Alklima.

Lees meer over: