• Datum
  • Leestijd 2 minuten
  • Doelgroep Adviseur, zakelijk, huiseigenaar, installateur

VSK 2024: oplossingen voor een duurzame toekomst

Alklima presenteert een reeks duurzame innovaties op de VSK 2024 in Jaarbeurs Utrecht. Als exclusieve importeur van Mitsubishi Electric Warmtepompen en Airconditioning voor Nederland gedurende 30 jaar, tonen we in-house geproduceerde duurzame klimaatoplossingen en benadrukken wij onze rol als go-to partner voor een volledig elektrische toekomst.

Arjen de Jong, algemeen directeur van Alklima / Mitsubishi Electric Living, sprak over de focus van Alklima: “Wij geloven in een volledig elektrische toekomst en zetten ons daar volledig voor in. We bieden kwalitatieve, innovatieve en betaalbare oplossingen. Met de gepresenteerde innovaties op de VSK 2024 onderstrepen we ons commitment om de energietransitie te versnellen.”

The Road To All Electric Is The Way To Go

Alklima / Mitsubishi Electric wil met hun assortiment aan volledig elektrische klimaatoplossingen de overgang naar een volledig elektrische energievoorziening versnellen. Ze streven ernaar op een slimme en duurzame manier een lagere energierekening dichterbij te brengen voor huishoudens, utiliteitsgebouwen en sportclubs. Met kennis, expertise, een integrale blik en in-house productie van hun klimaatoplossingen zorgen ze voor minimale CO2-uitstoot en lage kosten, om zo hun afnemers de slimste en meest duurzame oplossing te bieden, zowel voor het klimaat als voor de portemonnee. Het bedrijf richt zich op innovatie, duurzaamheid en het leveren van hoogwaardige producten die inspelen op de voortdurende behoeften van de markt.

Technische Hoogtepunten op VSK 2024

Alklima presenteert op de VSK 2024 maar liefst zeven innovaties voor duurzame warmtevoorziening, milieuvriendelijke klimaatregeling en efficiënte IT-koeling:

1. Ecodan-warmtepompen met R290 (propaan):

Als innovatie introduceert Alklima energiezuinige Ecodan-warmtepompen met het milieuvriendelijke koudemiddel R290, een alternatief voor F-gassen, met vermogensniveaus van 5 kW, 6 kW, en 8 kW.

2. Lucht/Water-warmtepompen en heetwaterwarmtepompen:

Voor gebouwen met een hoge vraag naar verwarming en warm water presenteert Alklima een innovatieve oplossing met Ecodan-warmtepompen en heetwaterwarmtepompen op basis van het natuurlijke koudemiddel R744 (CO2).

3. Lucht-lucht warmtepompsystemen M-serie:

De M-serie biedt energiezuinige oplossingen voor koelen of verwarmen in woonkamers, kleine kantoren of praktijken, met vermogens variërend van 1,5 tot 18 kW.

4. Inverter-geregelde warmtepompen met R32: Alklima heeft Eco-, Power- en Zubadan-inverters voor Ecodan Monoblock- en Split-buitenunits met het koudemiddel R32 herzien, met compactere, krachtigere, en efficiëntere R32-compressoren.

5. PUMY-buitenunits City Multi VRF-systeem:

Ontworpen voor middelgrote kantoorgebouwen, winkels, en praktijken, bieden PUMY-buitenunits efficiëntie, lagere geluidsniveaus, en gebruik van het Low-GWP-koudemiddel R32.

6. IT-Cooling-systeem voor datacenters:

Alklima / Mitsubishi Electric introduceert een volledig zelf ontwikkeld IT-Cooling-systeem met MECH-iS-G07 koudwatersystemen en w-MEXT-klimaatkasten.

7. MELCloud-technologie:

Op het gebied van digitalisatie heeft Alklima / Mitsubishi Electric haar cloudgebaseerde regeling, MELCloud, uitgebreid en vernieuwd voor systeemoverkoepelende controle.

De duurzame innovaties gepresenteerd tijdens de VSK 2024 bevestigen de positie van Alklima / Mitsubishi Electric als marktleider en tonen leiderschap op het gebied van duurzame, all electric klimaatoplossingen. De geïntroduceerde innovaties onderstrepen de focus van Alklima / Mitsubishi Electric op het versnellen van de overgang naar een volledig elektrische energievoorziening en het bieden van hoogwaardige, kosteneffectieve en duurzame klimaatoplossingen voor huishoudens, utiliteit en sportclubs.

Rond de VSK 2024 lees en ontdek je meer over de professionals die samen zorgen voor serieuze expertise en premium warmtepompen. De professionals van Alklima/Mitsubishi Electric.

Gratis toegang!
Special VSK 2024 6-9 februari | Jaarbeurs