VSK 2024

Terugblik VSK 2024

Met meer dan 37.000 bezoekers en 330 exposanten was deze editie van de VSK iets groter dan de vorige. Ook voor Alklima was de beurs weer een succes. Meer dan 2000 mensen zijn op de stand van Alklima / Mitsubishi Electric ‘gescand’ vanwege een informatieaanvraag of andere reden.

Er zijn behoorlijk wat kilowatts gegenereerd met de KNVB Energiemeter, die naast de arcadekasten, een grote trekpleister was. Maar uiteraard kwamen de meeste bezoekers voornamelijk op de nieuwe productlijnen af die op de stand gepresenteerd werden. Zo trokken de nieuwe Ecodan binnendelen en het propaan buitendeel veel bekijks. Daarnaast was er ook veel interesse in de branche specifieke oplossingen, zoals de City Multi Hybride VRF systemen en de QAHV CO2 warmtepomp.

VSK 2024 in het kort

Innovaties gepresenteerd op VSK 2024

Ecodan R290 (propaan) buitendeel

De nieuwe PUZ-WZ Ecodan warmtepomp werkt op basis van het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan). Naast de lage milieu impact is een ander belangrijk voordeel dat deze unit aanvoertemperaturen van 75 °C kan bereiken (bij een buitentemperatuur van -15 °C). Dit maakt het nieuwe buitendeel zeer geschikt voor de bestaande bouw.

MECH en MEHP chillers

De nieuwe MECH-iS-G07 en MEHP-iS-G07 zijn luchtgekoelde chillers en omkeerbare warmtepompen op basis van koudemiddel R32. Ze zijn bedoeld voor verschillende toepassingen, van comfort tot industriële toepassing of IT-koeling, en bieden een hoge energie-efficiëntie met de meest compacte afmetingen in hun klasse.

Ecodan Hydrodan

De nieuwe Ecodan Hydrodan warmtepomp is ideaal voor toepassing in de gestapelde bouw. Deze water/water-warmtepomp is speciaal ontworpen om appartementencomplexen te voorzien van verwarming en warm water.

Skills by Alklima Quiz

Heb jij meegedaan met de Skills by Alklima Quiz? Dan heb je via de e-mail gehoord of jij een van de winnaars bent. Wil je alle antwoorden van de quiz bekijken? Klik dan de knop hieronder.

Bekijk alle antwoorden

De Energie Meter

Tijdens de VSK 2024 was er volop animo voor de Energie Meter. We hebben genoten van jullie fanatisme om zoveel mogelijk kWh bij elkaar te schieten!

De winnende score is van Max Groen met een score van maar liefst 125 KwH! Alle winnaars hebben inmiddels via de e-mail bericht gekregen. Ben jij niet in de prijzen gevallen? Niet getreurd. Bij Alklima / Mitsubishi Electric maak je regelmatig kans op mooie prijzen. Houd ons Instagram kanaal in de gaten!

Volg ons op Instagram