Chiller

Modulaire chillers tot 540 kW systeemcapaciteit

Om gebouwen en vooral processen gecontroleerd te koelen, vormen de chillers van Mitsubishi Electric de perfecte oplossing die tegemoetkomt aan de steeds striktere eisen. De modulaire constructie garandeert een flexibele en dus altijd passende configuratie. Er zijn drie varianten beschikbaar: alleen koelen, koelen of verwarmen, en (op aanvraag) alleen verwarmen.

Kostenbesparend alternatief 

De chillers vormen een energiezuinig en kostenbesparend alternatief om met een lage CO2-uitstoot gebouwen en processen gecontroleerd te koelen of om bestaande chillersystemen één op één te vervangen. De chillers beschikken over twee koelcircuits die dankzij de onafhankelijk van elkaar invertergestuurde gelijkstroomventilatoren zeer nauwkeurig zijn te besturen. Dat bespaart energie en zorgt eveneens voor een optimale systeemefficiëntie. De nieuw ontworpen achterzijde van het chillersysteem onderdrukt bovendien de windturbulentie. Dat zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie, maar ook voor lage geluidsniveaus. Aansturing en controle van de chillers kan via lokale bediening, via externe centrale bediening of via Modbus-protocol.

Tot zes eenheden 

De uiterst efficiënte compressortechnologie uit onze City Multi VRF-systemen vormt het hart van de chillers. Samen met twee geavanceerde twee inverter Scroll-compressoren en geoptimaliseerde regeling biedt elke chiller een uitzonderlijke efficiëntie in combinatie met een breed werkingsgebied. Door de invertertechniek kan het systeem namelijk regelen tussen de acht en honderd procent van de capaciteit, waardoor een exacte vermogensafstemming op basis van de vraag mogelijk is. Door dit brede bereik leveren de units ook in deellastbedrijf een zeer hoge efficiëntie. Tot zes individuele eenheden van elk 90 kW kunnen in één lijn worden gekoppeld met behulp van een interne collector. Bij grotere installaties is het ook mogelijk de toestellen tegenover elkaar te plaatsen met een opening van slechts 90 cm voor servicedoeleinden. Deze modulaire opbouw realiseert maximaal 540 kW systeemcapaciteit, vereist een geringere installatieruimte, en vereenvoudigt het transport en de plaatsing.

Modulaire chillers van Mitsubishi Electric

  • Koelen en/of verwarmen
  • Uiterst efficiënte compressortechnologie uit de City Multi VRF-systemen
  • Zeer flexibele, modulaire constructie

Ontdek modulaire chillers van Mitsubishi Electric