Airconditioning kinderkamer

Airconditioning voor thuis

Breng balans in je leven

Afgelopen jaren zijn we meer dan ooit gebonden aan onze woning. Ons thuis moet flexibel zijn: warm in de winter, tegenover koel in de zomer. We moeten thuis kunnen werken, maar ook ontspannen. We moeten actief kunnen zijn, maar maar bovenal een comfortabele nachtrust kunnen ervaren. En dat allemaal zo duurzaam mogelijk. Met een airconditioner in je woning heb je een stuk zekerheid. Je bent zeker van comfort in elke situatie. Eindelijk vind je dé balans tussen comfortabel én tegelijkertijd duurzaam wonen. Of je nu werkt, speelt, woont of slaapt.

Bekijk ons aanbod van Room Airconditioners (RAC) hieronder.

Duurzaam en comfortabel wonen met de Room Airconditioners (RAC)

Met behulp van moderne klimaattechnieken creëren we een binnenklimaat dat de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Bovendien filteren we negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil weg. Zo voldoet de luchtkwaliteit binnen aan de strengste hygiënische normen. Een klimaatsysteem zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen, ze heeft ook een gunstige invloed op onze gezondheid. In ruimten waar de lucht op de juiste manier behandeld wordt, voel je je gewoon goed. Het samenspel tussen de geregelde luchttemperatuur, de aangename luchtvochtigheid en de aanpasbare luchtstromen zorgt voor een behaaglijk gevoel.

Diamondlijn

Absolute topklasse in airconditioning. Dat zie je niet alleen aan de zeer luxueuze afwerking. Naast zeer uitgebreide functies zijn de units uit deze lijn voorzien van het Plasma Quad Plus filter, dat bacteriën, virussen, schimmels en allergenen uit de binnenlucht elimineert. Uitgerust met een 3D i-See sensor die de ruimte scant op menselijke aanwezigheid en hier de werking op aanpast voor een gepersonaliseerd comfort.

OnyxBlack Onyx Black       Ruby Red Ruby Red       Natural White Natural White       Pearl White Pearl White 

Mitsubishi Electric Diamondlijn MSZ-EF Ruby Red

Designlijn

Het gestileerde uiterlijk van de wandunits past perfect in elk modern interieur. Niet voor niets is het ontwerp meerdere malen in de prijzen gevallen. De binnendelen kenmerken zich door een indrukwekkend laag verbruik. Met de compacte afmetingen bespaar je ook nog eens op ruimte. En het geluid? Het geluidsniveau geldt als stilste in de markt. In de nachtmodus slechts 19dB(A), dat is nog zachter dan het geritsel van bladeren!

Zen Black Black       Zen White Grey       Zen Grey White

Mitsubishi Electric Designlijn MSZ-EF Black A+++

Standaardlijn AY & AP

De standaard van Mitsubishi Electric ligt zéér hoog. Laat je dan ook niet misleiden door de naam van deze lijn. Deze premium wandunits presteren niet alleen zeer zuinig, ook de andere specs zijn dik in orde. Zo kies je uit 5 fanstanden, schakel je de nachtmodus in voor extra stille werking, en stel je met de infrarood afstandsbediening simpel verschillende timers in. Met het brede aanbod in capaciteit is er voor elke ruimte een passende oplossing. De norm voor airconditioning volgens Mitsubishi Electric.

Zen Grey White

Basislijn HR

De stijlvolle HR wand-units van Mitsubishi Electric zorgen voor optimaal comfort in de woon, werk- of slaapkamer. Voor een comfortabele en effectieve werking worden de units hoog aan de wand geplaatst. Met het zeer hoge rendement en de premium kwaliteit van Mitsubishi Electric airconditioning kies je ook nog eens voor een duurzame oplossing. Beter voor het milieu én de portemonnee.

Zen Grey White

Mitsubishi Electric Basislijn MSZ-HR Wit A++

Vloer-unit

Deze stille Mitsubishi Electric vloer-unit biedt een zeer hoog comfort dankzij de oriëntatie van de luchtstromen die verschillen in koel- of verwarmingsmodus voor een optimaal resultaat. Met de snelle verwarmingsmodus blaast de unit een deel van de lucht naar beneden om de lucht opnieuw te verwarmen zodat de kamer nog sneller wordt verwarmd. Door de lage plaatsing gaat de unit volledig op in het interieur.

  Zen Grey White

Mitsubishi Electric Vloermodel MFZ-KT Wit A++

Cassette-unit 1-zijdig

Naast het uitgebreide assortiment van wand- en vloer-units heeft Mitsubishi Electric ook plafondmodellen voor airconditioning in huis. De fluisterstille cassette-unit heeft een beperkte inbouwhoogte van slecht 175 mm waardoor de airco in vrijwel elk verlaagd plafond toepasbaar is. Alleen het rooster is zichtbaar aan de onderzijde van het plafond waardoor de unit onopgemerkt een comfortabel binnenklimaat creëert.

Zen Grey White

Mitsubishi Electric Cassette MLZ-KP A++

Single- en Multi-Split-Systeem

Onze klimaatsystemen zijn leverbaar voor toepassing in één ruimte (Single-split) of meerdere vertrekken (Multi-split).

Bij Single-split zijn de buiten- en binnen-unit door middel van elektrische en koeltechnische leidingen met elkaar in één systeem verbonden. Bij een Multi-split-systeem is het mogelijk om één buiten-unit met meerdere binnen-units te combineren. Daarom is dit een zeer plaatsbesparende oplossing voor de individuele airconditioning van meerdere ruimten.

Single- en multi-split animatie

Red Dot Award

Juist omdat de RAC-serie ontworpen is voor airconditioning van persoonlijke leef- en werkomgevingen, is extra aandacht besteed aan het design en fluisterstille prestaties. Deze hoge kwaliteit is bekroond met een Red Dot Award voor de voor Kirigamine Zen kamerairconditioning, een van de fraaiste modellen dankzij zijn minimalistische, elegante vormgeving. Met een geluidsniveau van slechts 21 dB(A) is de  wandunit bovendien de stilste in zijn klasse.

Dit wandmodel is voorzien van het hoogwaardige Nano Platinumfilter dat niet alleen stof maar ook pollen en nare geurtjes uit de lucht filtert. De bijbehorende, luxueuze infrarood afstandsbediening is eenvoudig in gebruik en bedient verschillende functies, zoals een weektimer, temperatuurinstelling, vier programma’s per dag en nachtverlaging. Dit zorgt voor zeer individuele instellingen, een groot gebruikscomfort en laag energieverbruik.

Logo Red Dot Design Award

Selecteer je perfecte airco in 3 stappen!

1. Verzamel de juiste informatie

We hebben alle relevante informatie voor jou samengevoegd in een handig e-book. Hierin lees je:

Checkmark  Wat een airconditioner voor jouw comfort doet

Checkmark  Welke modellen passen bij jouw wensen

Checkmark  Wat een airco nog meer kan dan koelen 

Checkmark  Hoe energiezuinig een airco is

Airconditioning e-book op tablet

2. Doe de AirConfigurator

Een airconditioning systeem wordt altijd gebaseerd op de ruimte waarin hij wordt toegepast. De koel- of verwarmingscapaciteit wordt gemeten in kilowatt (kW). Om de correcte capaciteit te berekenen, is niet enkel de grootte van de ruimte van belang. Ook het aantal aanwezige personen, de technische toestellen en de glaspartijen spelen een rol bij de berekening. Hetzelfde geldt voor de wanddikte en andere interne of externe warmtebronnen, de zogenaamde warmte- of koudelasten die bijdragen tot het opwarmen of afkoelen van de kamer.

Airco uitzoeken met Airconfigurator op laptop

3. Vind een installateur bij jou in de buurt

Het is aan een professioneel installatiebedrijf om de situatie ter plaatse te komen bekijken en daarna de berekening te maken, rekening houdende met de individuele behoeften. Op die manier wordt dan de passende unit geselecteerd en aangeboden. Nergens is individuele beleving zo belangrijk als in je eigen huis. Logisch dus dat de RAC-serie naast kwaliteit en duurzaamheid alles in zich heeft voor optimale instellingsmogelijkheden en comfort.

Animatie man zoekt op dealerlocator installateur airconditioning

De binnen-unit

De binnen-units van de RAC-serie koelen of verwarmen kleine tot middelgrote ruimtes op een energiezuinige manier. Daarnaast maakt een airco de lucht ook zuiverder. Geavanceerde filters houden namelijk pollen en stofdeeltjes tegen, zodat de kans op allergische reacties afneemt. Ook worden onaangename geuren uit de lucht gefilterd, zodat je wanneer je thuis komt, altijd wordt verwelkomd door de prettige geur van thuis. 

Met de compacte afmetingen en stille werking kun je er voor kiezen de binnen-unit subtiel te verwerken in je interieur. Maar door het strakke design en kleuropties van diverse modellen kun je er ook voor kiezen de airco als eyecather in een ruimte plaatsen. Wat past er bij jouw interieur?

      

Airconditioner en vrouw op bank met hond

De buiten-unit

De buiten-units van Mitsubishi Electric zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat, waardoor ze gegarandeerd de gevraagde prestaties leveren. De buiten-unit wordt veelal op een trillingsvrije constructie op het dak of aan de gevel geplaatst,  zodanig dat de ventilator vrijuit kan werken. Het type buiten-unit wordt bepaald aan de hand van systeemeisen, de functie en de capaciteit. Dit bepaalt ook mee de grootte van de unit. Alle units zijn zo ontworpen dat ze minimaal opvallen in vorm, werking en geluidsniveau. Tevens zijn de units bestand tegen elke weertype en kunnen ze worden gecoat voor bescherming in bijvoorbeeld industrierijke of kustgebieden.

Airconditioner installatie buitendeel

Controleer je binnenklimaat tot in de puntjes met de MEL Cloud App

De modellen van Mitsubishi Electric zijn voorzien van wifi. Zo kun je vanaf je smartphone of tablet in een handomdraai elke binnenunit apart instellen met de MELCloud app. Je werkkamer op het zuiden heeft immers een andere klimaatbehoefte dan de slaapkamer van je kind op het noorden. Bovendien kun je er allerlei slimme informatie op aflezen, zoals het energieverbruik of juist de energiebesparing.

App Store Logo  Google Play Logo

Man bedient airconditioner met MELCloud