• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Beste Diederik Samsom

We zijn tot op heden erg blij met uw rol aan de sectortafel Gebouwde omgeving. Uw bevlogenheid en passie voor duurzaamheid is een ideaal vertrekpunt om dit op de juiste manier te begeleiden. Het is hierbij telkens de kunst om de juiste snaar te raken om mensen in beweging te krijgen. U kan inhoudelijk zijn, soms kritisch, veelal met veel enthousiasme en uiteraard prikkelend om de transitie in de volgende versnelling te krijgen. Het hoeft daarom niet (altijd) positief te zijn, sterker nog: het moet kritisch zijn en we mogen voorlopig niet tevreden zijn met de resultaten want daarvoor is de uitdaging veel te groot.

Uw recente uitspraken tijdens het koudemiddelen congres

Toch zouden we u naar aanleiding van uw recente uitspraken tijdens het koudemiddelen congres (lees hier meer) eens bijpraten. Om u te informeren over enkele natuurwetten waar we mee te maken hebben. Om u bij te praten over technische ontwikkelingen van de warmtepompen. Over de Aziatische markt waar grote spelers miljarden euro’s omzetten in warmtepomptechniek. Over de duizenden werknemers die elke dag met passie en betrokkenheid bezig zijn met de R&D van deze producten. Over de lange ervaring die deze bedrijven hebben in warmtepompen. Over de huidige ontwikkelingen van deze warmtepompen op het gebied van geluid en natuurlijke koudemiddelen. Over de Nederlandse fabrikanten die gebruik maken van deze Aziatische technieken als OEM product. Over de tienduizenden Aziatische warmtepompen die reeds naar volle tevredenheid in de Nederlandse markt geïnstalleerd zijn. Over de locaties van de diverse fabrieken en de achterliggende gedachte hierbij. Over de forse energiebesparingen die jaarlijks in deze gasloze woningen en utiliteitsgebouwen worden gerealiseerd. Over de positieve ervaringen van de bewoners en de vooruitstrevende aannemers en installateurs die deze gebouwen gerealiseerd hebben. Over de bijdrage van deze warmtepompen aan het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Over de mogelijkheden die de partijen bieden om op te kunnen schakelen in deze transitie enzovoort.

Ook willen wij u infomeren op welke wijze wij intensief overleg hebben met de fabrieken zodat productontwikkelingen zijn afgestemd op de ontwikkelingen in Nederland om nieuwe systemen te laten aansluiten bij komende wet- en regelgeving.

Graag komen we daarom in overleg om verdere invulling te geven aan de Road to All Electric waarbij we discussies met de juiste inhoudelijke argumenten kunnen voeren.

Wanneer past het u?

Met hartelijke groet,

Arjen de Jong

Algemeen directeur | Alklima

Lees meer over: