Airconditioning

Comfortabel wonen met de Room Airconditioners (RAC)

We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Het is daarom van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven en zo goed mogelijk op de natuur afstemmen.

 
Met behulp van moderne klimaattechnieken creëren we een binnenklimaat dat de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Bovendien filteren we negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil weg. Zo voldoet de luchtkwaliteit binnen aan de strengste hygiënische normen. Een klimaatsysteem zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen, ze heeft ook een gunstige invloed op onze gezondheid.
In ruimten waar de lucht op de juiste manier behandeld wordt, voel je je gewoon goed. Het samenspel tussen de geregelde luchttemperatuur, de aangename luchtvochtigheid en de aanpasbare luchtstromen zorgt voor een behaaglijk gevoel.
 

Hoe selecteer ik mijn airco?

Een airconditioning systeem wordt altijd gebaseerd op de ruimte waarin hij wordt toegepast. De koel- of verwarmingscapaciteit wordt gemeten in kilowatt (kW). Om de correcte capaciteit te berekenen, is niet enkel de grootte van de ruimte van belang. Ook het aantal aanwezige personen, de technische toestellen en de glaspartijen spelen een rol bij de berekening. Hetzelfde geldt voor de wanddikte en andere interne of externe warmtebronnen, de zogenaamde warmte- of koudelasten die bijdragen tot het opwarmen of afkoelen van de kamer.

Maak in vier stappen een eerste selectie met de AirConfigurator
 

Professionele partner

Het is aan een professioneel installatiebedrijf om de situatie ter plaatse te komen bekijken en daarna de berekening te maken, rekening houdende met de individuele behoeften. Op die manier wordt dan de passende unit geselecteerd en aangeboden. Nergens is individuele beleving zo belangrijk als in je eigen huis. Logisch dus dat de RAC-serie naast kwaliteit en duurzaamheid alles in zich heeft voor optimale instellingsmogelijkheden en comfort. De airco’s met een vermogen van 1,5 tot 12 kW zijn daarom de excellente keuze voor verwarming, koeling, frisse lucht en ontvochtiging van alle ruimtes waarin geleefd wordt. Van woonkamer en slaapkamer tot serre en werkkamer.

Een specialist in jouw buurt? Check de dealerlocator en vind jouw specialist.

Single- en Multi-split-systeem - Voor elk wat wils

Onze klimaatsystemen zijn leverbaar voor toepassing in één ruimte (Single-split) of meerdere vertrekken (Multi-split).

Bij Single-split zijn de buiten- en binnen-unit door middel van elektrische en koeltechnische leidingen met elkaar in één systeem verbonden. Bij een Multi-split-systeem is het mogelijk om één buiten-unit met meerdere binnen-units te combineren. Daarom is dit een zeer plaatsbesparende oplossing voor de individuele klimaatregeling van meerdere ruimten.

De buiten-unit

De buiten-units van Mitsubishi Electric zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat, waardoor ze gegarandeerd de gevraagde prestaties leveren. De buiten-unit wordt veelal op een trillingsvrije  constructie op het dak of aan de gevel geplaatst,  zodanig dat de ventilator vrijuit kan blazen.Het type buiten-unit wordt bepaald aan de hand van systeemeisen, de functie en de capaciteit. Dit bepaalt ook mee de grootte van de unit. Alle units zijn zo ontworpen dat ze minimaal opvallen in vorm, werking en geluidsniveau. Tevens zijn de units bestand tegen elke weertype en kunnen ze worden gecoat voor bescherming in bijvoorbeeld industrierijke of kustgebieden.

De binnen-unit

De binnen-units van de RAC-serie koelen of verwarmen kleine tot middelgrote ruimtes  op een energiezuinige manier. Ze zijn onopvallend aanwezig: compacte afmetingen, discreet ontwerp en stille werking. Ze vallen enkel op door het aangenaam klimaat dat ze creëren.

Ontdek de wandmodellen

 

Welke binnen-units kan ik kiezen?

Hieronder vind je de verschillende binnen-units voor het koelen en verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes in woningen. Wand- of vloermodel – of geïntegreerd in het plafond. Deze units zorgen in alle omstandigheden voor een optimaal en energie-efficiënt binnenklimaat!

 
Red Dot Award 

Juist omdat de RAC-serie ontworpen is voor persoonlijke leef- en werkomgevingen, is extra aandacht besteed aan het design en fluisterstille prestaties. Deze hoge kwaliteit is bekroon met een Red Dot Award voor de voor Kirigamine Zen kamerairconditioning, een van de fraaiste modellen dankzij zijn minimalistische, elegante vormgeving. Met een geluidsniveau van slechts 21 dB(A) is de  wandunit bovendien de stilste in zijn klasse. Dit wandmodel is voorzien van het hoogwaardige Nano Platinumfilter dat niet alleen stof maar ook pollen en nare geurtjes uit de lucht filtert. De bijbehorende, luxueuze infrarood afstandsbediening is eenvoudig in gebruik en bedient verschillende functies, zoals een weektimer, temperatuurinstelling, vier programma's per dag en nachtverlaging. Dit zorgt voor zeer individuele instellingen, een groot gebruikscomfort en laag energieverbruik.

 

Meer over onze duurzame warmtepompen voor thuis

Ecodan is speciaal gemaakt voor comfortabel wonen. In een rijtjeshuis of appartement. Villa of vakantiewoning. Zorgflat of aanleunwoning. Het leven is een stuk aangenamer met een binnenklimaat waarin je je thuis voelt.
 

Lees hier meer over warmtepompen