Alklima College

Ons eigen opleidingsinstituut

Bij Alklima zijn we de warmtepomp en airconditioning specialist van Mitsubishi Electric. We delen graag onze kennis en ervaring, met als doel een duurzaam energieverbruik. Om deze kennis en ervaring te delen hebben wij ons eigen opleidingsinstituut, namelijk ons Alklima College.

Het Alklima College is een van de manieren waarop we onze kennis delen met jou als installateur, adviseur of gebruiker. We ontvangen in het trainingslokaal op ons hoofdkantoor in Alblasserdam bijvoorbeeld, monteurs om ze in diverse cursussen en opleidingen de finesses te leren van de Mitsubishi Electric technologie.

Daarnaast gaan we er ook regelmatig op uit om bewoners van nieuwbouw- en renovatieprojecten voorlichting te geven over hun nieuwe warmtepomp. Zo zijn we het hele jaar bezig om op allerlei manieren, allerlei betrokkenen mee te nemen in de energietransitie.

Duurzaam van elkaar leren

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in trainingen en workshops. We zitten dus zeker niet in een ivoren toren. Integendeel. We ontmoeten veel professionals – denk aan installateurs, architecten en energieadviseurs via Alklima College.

We ontmoeten ook veel eindgebruikers, zoals bedrijven en consumenten. Jullie maken ons weer ‘wijzer’ door complexe ontwerpvraagstukken en ervaringen uit de praktijk. Waardevolle informatie over toepassing en gebruik van klimaatinstallaties, waarmee we ons product technisch of in gebruiksgemak nog verder kunnen perfectioneren. Hoe beter onze producten, des te vaker ze worden gekozen, en hoe duurzamer de wereld. Bovendien krijgen we zo ook vaak weer inspiratie voor een nieuwe training, opleiding of voorlichting.

Alklima College Trainingen

We hebben een ruim aanbod in Alklima College Trainingen. Benieuwd naar de trainingen? Bekijk dan ons volledige aanbod.

Bekijk alle trainingen

Alklima Colleges

Trainingen

Voor al onze oplossingen heeft het Alklima College trainingen georganiseerd. Tijdens deze trainingen gaan we ons volledig verdiepen in het onderwerp waar jij zo geïnteresseerd in bent. Na deze training ben jij uitgegroeid tot een echte specialist. 

Workshops

Echte powersessies over een actuele onderwerpen, dat zijn de workshops van Alklima College. Deze workshops zijn speciaal voor de professionals die met de klimaatsystemen van Mitsubishi Electric werken of die meer over klimaattechniek in het algemeen willen weten. 

Voor gebruikers

In veel nieuwbouw- of renovatieprojecten wordt de duurzame technologie van Mitsubishi Electric geïnstalleerd. Logisch dat je als gebruiker daar vragen over hebt. Is de nieuwe installatie echt zo zuinig? Hoe geluidsarm is de unit die buiten hangt? Krijg je het nog voldoende warm in huis als het buiten hard vriest? Vele vragen worden beantwoord tijdens deze voorlichting.

Voor het onderwijs

Speciaal voor de bovenbouw van de basisschool zijn we een leuk lespakket aan het ontwikkelen. Dit lespakket bevat grappige films, een superleuke quiz en veel interessante informatie voor een spreekbeurt. Na deze lessen weten de deelnemers alles over de huidige Klimaattechniek. 

Training op maat

Ondanks ons brede aanbod aan trainingen zit er wellicht toch niet een training tussen die je zoekt. Wil jij een training op maat of een combinatie van verschillende trainingen die wij bieden? Dat is mogelijk. Laat ons weten welke training jij graag zou willen volgen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Samenwerken met meerwaarde

Samenwerken met meerwaarde is de gedachte erachter. We geloven rotsvast in de topkwaliteit van Mitsubishi Electric. Maar we weten ook dat goede communicatie, écht luisteren, net zo belangrijk is om voor alle situaties de perfecte oplossing te vinden. Zodat ouderen in zorgcentra het altijd lekker behaaglijk hebben. Zodat de woningbouwvereniging makkelijk seriematig onderhoud kan laten uitvoeren. Zodat hotelgasten het klimaat op hun kamer hoogst individueel kunnen instellen. En zodat die basisschoolleerling in de klas een mooie spreekbeurt over de voordelen van een gasloze nul-op-de-meter woning kan geven. Alklima College levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Ons doel is onze kennis en ervaring te delen bij alle leveranciers, adviseurs, installateur en eindgebruikers. Ons einddoel is een duurzaam energiegebruik.

Remco Onder de Linden senior coördinator training, opleidingen en kennisdeling