Alklima College

Ons eigen opleidingsinstituut

Alklima College is ons eigen opleidingsinstituut. Het is een van de manieren waarop we onze kennis delen met jou als installateur, adviseur of gebruiker. We ontvangen in het trainingslokaal op ons hoofdkantoor in Alblasserdam bijvoorbeeld monteurs om ze in diverse cursussen en opleidingen de finesses te leren van de Mitsubishi Electric technologie. Daarnaast gaan we er ook regelmatig op uit om bewoners van nieuwbouw- en renovatieprojecten voorlichting te geven over hun nieuwe warmtepomp. Zo zijn we het hele jaar bezig om op allerlei manieren, allerlei betrokkenen mee te nemen in de energietransitie.

Ook duurzaam: van elkaar leren

We zitten dus zeker niet in een ivoren toren. Integendeel. We ontmoeten veel professionals – denk aan installateurs, architecten en energieadviseurs via Alklima College. En eindgebruikers, zoals bedrijven en consumenten. Jullie maken ook ons weer ‘wijzer’ door complexe ontwerpvraagstukken en ervaringen uit de praktijk. Waardevolle informatie over toepassing en gebruik van klimaatinstallaties waarmee we ons product technisch of in gebruiksgemak nog verder kunnen perfectioneren. Hoe beter onze producten, des te vaker ze worden gekozen, en hoe duurzamer de wereld. Bovendien krijgen we zo ook vaak weer inspiratie voor een nieuwe training, opleiding of voorlichting.

Hiervoor ontmoeten we elkaar in Alklima College

  • Trainingen aan monteurs
  • Kennissessies voor installateurs en adviseurs
  • Voorlichting aan gebruikers van warmtepompen

Ons hogere doel is een duurzaam energiegebruik. Daarvoor is het hard nodig dat we allemaal, leverancier, adviseur, installateur en eindgebruiker, onze kennis en ervaring delen.

Remco Onder de Linden Coördinator Kennis & Opleidingen Alklima bv

Samenwerken met meerwaarde

Samenwerken met meerwaarde is de gedachte erachter. We geloven rotsvast in de topkwaliteit van Mitsubishi Electric. Maar we weten ook dat goede communicatie, écht luisteren, net zo belangrijk is om voor alle situaties de perfecte oplossing te vinden. Zodat ouderen in zorgcentra het altijd lekker behaaglijk hebben. Zodat de woningbouwvereniging makkelijk seriematig onderhoud kan laten uitvoeren. Zodat hotelgasten het klimaat op hun kamer hoogst individueel kunnen instellen. En zodat die basisschoolleerling in de klas een mooie spreekbeurt over de voordelen van een gasloze nul-op-de-meter woning kan geven. Alklima College levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Meer weten?

Meer over onze trainingen, opleidingen en workshops

Bekijk het hier