Zwembad in tuin

Verwarm je zwembad met een warmtepomp van Mitsubishi Electric

Een warmtepomp is geschikt voor zowel de verwarming van water als lucht.
Hiermee is een Mitsubishi Electric warmtepomp uitermate geschikt om ook je zwembad mee te verwarmen. Deze zogeheten lucht/water warmtepompen zuigen buitenlucht aan en gebruiken deze lucht met als doel het verwarmen van water. De vloeistof die door de zwembad warmtepomp wordt opgewarmd, zal via een buizensysteem langs het zwembadwater stromen, zodat het zwembadwater op deze manier opgewarmd wordt. De vloeistof van de warmtepomp komt dus niet in aanraking met het zwembadwater, maar door een dunne rand in het buizensysteem zal de warmte van de vloeistof toch worden doorgegeven aan het zwembadwater. Op deze manier zal de warmtepomp het zwembadwater efficiënt kunnen verwarmen.

Zwembad verwarmen in de praktijk.

Op de woon- werkboerderij van Piet Remijnse in Hendrik-Ido-Ambacht wordt door middel een Ecodan warmtepomp het binnenzwembad verwarmd. Deze onderhoudsvrije installatie is ook nog eens energiezuinig en volledig elektrisch. 

Lees meer over de Ecodan zwembadverarming van Piet Remijnse.

Wil jij je zwembad ook duurzaam verwarmen met een Mitsubishi Electric warmtepomp? Neem contact op met een van onze gecertificeerde dealers.