• Datum
  • Leestijd 2 minuten

Airconditioners: energiezuinig of juist energieverslinders?

Airconditioning, ook vaak airconditioner of kortweg airco genoemd, conditioneert de lucht. Anders gezegd: het brengt de lucht in betere conditie, naar een betere kwaliteit. Meestal wordt daarmee bedoeld dat een airconditioner de lucht in huis of op kantoor kouder maakt. Dat is ook de reden dat we dit soort systemen vroeger vooral kenden van vakanties in warme landen. Binnen hotels natuurlijk, maar ook veel in gewone huizen.

Airco voor de ideale temperatuur in huis

Ook in Nederland is zo’n klimaatsysteem steeds meer ingeburgerd geraakt. Misschien begon dat wel heel geleidelijk via airconditioningsystemen in auto’s, waardoor we langzaam aan het comfort van een prettig binnenklimaat gingen wennen. En in winkels, kantoren, ziekenhuizen, sportaccommodaties en heel veel andere gebouwen waar over het algemeen grote groepen mensen bij elkaar komen. Waarom zou je datzelfde comfort ook niet thuis hebben?

zuinige-airco

Voordelen van airconditioning 

  • Airco’s zorgen voor een aangename temperatuur zodat je bijvoorbeeld ’s nachts beter slaapt. En als je beter slaapt houd je overdag langer je concentratie bij je thuiswerk en/of huiswerk.
  • De airco’s van Mitsubishi zijn daarnaast fluisterstil
  • Een airco maakt de lucht ook zuiverder. Geavanceerde filters houden pollen en stofdeeltjes tegen, zodat de kans op allergische reacties afneemt.

 Zijn airco’s energiezuinig?

energielabels airco'sMen denkt al snel dat een airco een energieverslinder is. De mobiele airco’s zijn dit inderdaad vaak, maar de kwalitatieve Mitsubishi Electric airco’s verbruiken net zoveel energie als een stofzuiger. De units van Mitsubishi Electric behoren voornamelijk tot energie-efficiëntieklasse A tot A+++, zowel in koeling als verwarming. Door de toepassing van de invertertechniek bij al onze toestellen, verwarm je met deze units zuiniger dan met conventionele klimaatsystemen. Dankzij die invertersystemen werken de airconditioners van Mitsubishi absoluut zuinig, dankzij hun traploze vermogensregeling. Ze stellen heel nauwkeurig alleen het koel-/ verwarmingsvermogen beschikbaar dat nodig is. In combinatie met zonnepanelen kun je jouw comfort zelfs energieneutraal maken.

Bovendien hebben de airco’s van Mitsubishi Electric

  • compacte afmetingen,
  • een discreet ontwerp,
  • en stille werking.

Daarmee zorgt Mitsubishi Electric door kwaliteit, innovatie en design voor duurzaam comfort en een aangenaam klimaat bij jou thuis of op kantoor.

Airconditioning e-book
Verken de mogelijkheden van airconditioning

Download het e-book met waardevolle informatie die je helpt bij de keuze voor een passende airco in jouw huis.

Lees meer over: