Warmtepomp of airconditioning?

Het is maar een woord...

Wat we vandaag airconditioning noemen, verwijst naar het systeem dat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Koud of warm.

De meeste toestellen dienen niet enkel om de binnenlucht in woningen en gebouwen te koelen. Ze verwarmen ook. Zo’n airconditioner van het omgekeerde principe regelt dus het volledige binnenklimaat.

Wat doet een warmtepomp?
In de grond, water of buitenlucht zit voldoende energie. Zowel bij warm als bij koud weer. Met een warmtepomp wenden we deze energie aan om werk- of leefruimtes te verwarmen, (sanitair) warm water aan te maken of het zwembad te verwarmen. Het principe is simpel: we onttrekken energie aan een warmtebron. Aan het warmteafgiftesysteem geven we energie af. Een warmtedragend medium stroomt tussen de warmtebron en het afgiftesysteem.

We onderscheiden twee types warmtepompen:
De lucht-/lucht-warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en brengt die naar binnen. Deze toestellen worden vooral gebruikt voor het verwarmen van gebouwen. Maar de meeste lucht-/lucht-warmtepompen dienen zowel voor verwarming als voor koeling. Net zoals de airconditioners van daarnet.

De lucht-/water-warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht en gebruikt die om warm water te produceren. Zowel op lage als hogere temperaturen. Voor verwarming of sanitair warm water. Of beide. Je ziet het, de woorden warmtepomp en airconditioning kunnen bij lucht-/lucht-warmtepompen vrij door elkaar gebruikt worden. Ze dienen zowel voor koeling als verwarming van je woning. Een nieuwe tendens, gestimuleerd door de overheid, zijn lucht-/lucht-warmtepompen die enkel kunnen verwarmen.

Comfortabel wonen met de Room Airconditioners (RAC)

Nergens is individuele beleving zo belangrijk als in je eigen huis. Onze airconditioning biedt kwaliteit en duurzaamheid en heeft alles in zich voor optimale instellingsmogelijkheden en comfort.

Duurzame warmtepompen voor thuis

Ecodan is speciaal gemaakt voor comfortabel wonen. In een rijtjeshuis of appartement. Villa of vakantiewoning. Zorgflat of aanleunwoning. Het leven is een stuk aangenamer met een binnenklimaat waarin je je thuis voelt.