De Cleaning-free vervangingstechniek

 

Het Cleaning-free concept

Door de steeds strengere milieu-eisen is het gebruik van chloorhoudende koudemiddelen (CFK’s en HCFK’s) binnen Europa verboden. De moderne koudemiddelen (HFK’s) bevatten geen Chloor meer en hebben daarom geen aantastende werking op de ozonlaag. Wanneer een oudere airconditioninginstallatie met een chloorhoudend koudemiddel vervangen dient te worden, zullen normaal gesproken ook de koelleidingen moeten worden vervangen. De restanten koudemiddel en olie in de oude leidingen gaan niet samen met de nieuwe koudemiddelen en hun olie, en zullen deze aantasten.

Alle InverterWarmtepompen zijn voorzien van de gepatenteerde ‘Cleaning Free Technology’ van Mitsubishi Electric. Dankzij deze technologie kunnen de binnen­  en buitenunits van de Inverter Warmtepomp serie op bestaande (R22-) leidingen worden aangesloten en dat kan een forse besparing op uw investeringen betekenen. Deze oplossing leent zich uitstekend voor de  vervangingsmarkt, waar leidingen soms moeilijk of onmogelijk zijn te vervangen.

Promotie met de Cleaning-free kit

Om het Cleaning-free concept op een goede manier bij uw klanten onder de aandacht te brengen hebben wij de Cleaning-free kit samengesteld. De kit bevat een volledig informatiepakket over de uitfasering R22 en de oplossing die Mitsubishi Electric daar voor biedt. Bekijk hier het promotiepakket. U kunt de Cleaning-free kit gratis bestellen via marketing@alklima.nl.
 

Hoe werkt Cleaning-free?

 Mitsubishi Electric - Replace Multi (Engelstalig)
 

Bekijk al onze videos op VIMEO.com/airco
 

‘Cleaning-free’ maakt gebruik van de volgende 3 technieken

1. HAB-olie ten behoeve van de RAC-serie

De inverters tot en met 7 kW zijn voorzien van een zogenaamde HAB-olie. Deze olie (Hard Alkyl Benzeen) is chemisch stabiel tegen Chloorresten en resten van minerale olie. Door gebruik te maken van deze olie, een olie-afscheider en een optimale verdeling over de warmtewisselaars,wordt oliestagnatie voorkomen en kan men reeds bestaande (R22-) leidingen hergebruiken.

2. Koolstoffilter ten behoeve van de Mr.Slim-serie

Ten gevolge van de compressortechnologie is het gebruik van HAB-olie niet mogelijk voor de Mr. Slim Power Inverter-units vanaf 7 kW. Voor deze units wordt gebruik gemaakt van een koolstoffilter welke in de buitenunit is ingebouwd in een bypass. Tijdens inbedrijfstelling dient een dipswitch op de buitenunit te worden omgezet, waarna de unit automatisch 2 uur de leidingen gaat spoelen door dit filter. Alle chloor- en olieresten worden in het filter opgevangen. Na het spoelen wordt de bypass gesloten. Uiteraard kunnen deze units ook gewoon toegepast worden in nieuwbouwtoepassingen.

3. Replace Multi ten behoeve van City Multi VRF-systemen

Voor het vervangen van City Multi VRF-systemen is de Replace-multilijn ontwikkeld. In deze VRF-lijn is een spoel- en filtermodule ingebouwd. Alvorens het systeem operationeel is, worden de oude leidingen doorgespoeld en gereinigd en de resten olie en koudemiddel wordt afgevangen in een filter welke na het spoelprogramma ingeblokt worden. De Replace Multi-serie is net als de andere Cleaning-free-technologieën voorzien van het koudemiddel R410A.


BesparingsoverzichtLeidingdiameters

Uniek in ons Cleaning Free-programma zijn de Power Inverter en Zubadan Inverter. Bij deze systemen is het mogelijk verschillende diameters koelleidingen te hergebruiken. Dit kan ingesteld worden door middel van een dipswitchinstelling. Zie onderstaande tabel voor de mogelijkheden.

Informeer bij Alklima voor meer informatie, gereduceerde koelcapaciteiten en extra koudemiddelvulling.