CO2 lucht-water woningbouw

Mitsubishi Electric QUHZ

Als warm tapwater de belangrijkste vraag is, dan is de Ecodan QUHZ op zijn plaats. Deze lucht-waterpomp is specifiek ontwikkeld voor het zeer efficiënt produceren van warm tapwater. Additioneel is er de mogelijkheid om deze warmtepomp als ondersteuning in te zetten voor ruimteverwarming.

Duurzame keuze

Deze nieuw ontwikkelde warmtepomp gebruikt CO2 als koudemiddel. In tegenstelling tot traditionele koudemiddelen tast dit milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddel bij emissie de ozonlaag niet aan. Ook is het aardopwarmingsvermogen bijzonder laag (GWP=1).

Afgestemd op woongebruik

Zowel het vermogen (4kW) als het ontwerp van deze warmtepomp is afgestemd op gebruik binnen de woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie. De buitenunit is discreet te plaatsen en heeft een toonaangevende geluidsarme werking. Naast toepassing in de woningbouw is de QUHZ ook in te zetten voor warm tapwater binnen bijvoorbeeld huisarts- of tandartspraktijken of kleinere horecabedrijven.

Geavanceerd ontwerp zonder boiler

De QUHZ werkt met een speciaal ontworpen thermische opslag. Samen met de geavanceerde besturing zorgt dit voor zeer goede prestaties. Zelfs binnen grotere woningen. Water wordt pas verwarmd bij vraag naar warm tapwater en direct geleverd. Opslag van warm water en dus de kans op Legionella behoort met deze techniek tot het verleden.

Mitsubishi Electric QUHZ Monoblock warmtepomp

  • Snel te installeren
  • Laag geluidsniveau
  • Standaard energiemonitoring

Ontdek Ecodan QUHZ producten