U bent hier:

Home | Over ons | Alklima B.V. | Nieuws | Alle items

Nieuws - Alle items

 
11 apr 2019

Beperkte bezetting i.v.m 25-jarig jubileum

Dit jaar bestaat Alklima 25 jaar. Dit vieren wij in het weekend van 12 tot en met 14 april. Hierdoor is er een beperkte bezetting op vrijdag 12 april. Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Lees verder
 
1 apr 2019

Alklima geeft aftrap Vakhelden-campagne tijdens Building Holland

Alklima geeft tijdens de beurs Building Holland (9 t/m 11 april, RAI Amsterdam) de aftrap van een nieuwe campagne waarmee waardering wordt gevraagd voor vakmanschap.

Vakhelden, dat zijn de professionals bij installateurs die de premiumproducten van Mitsubishi Electric installeren, servicen en in stand houden. Het eindresultaat van een project is altijd teamwork.  Maar de mensen in het veld zijn degene die bij de zakelijke en particuliere klanten het verschil maken.

Lees verder
 
22 maa 2019

Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie

Het Ontwerp-Klimaatakkoord zet veel in beweging, zo blijkt uit de doorrekening van PBL en CPB. De NVDE concludeert dat we flink op weg zijn richting de CO2-doelen per sector (zie infographic) met driekwart duurzame stroom, 1,5 miljoen aardgasvrije woningen en 2 miljoen elektrische auto’s in 2030. De grote bandbreedtes vragen om het snel concreter maken van de afspraken. “Er zijn nog volop mogelijkheden om het halen van de doelstelling zekerder te maken. De duurzame energiesector is er klaar voor,” zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Lees verder
 
21 maa 2019

Alklima start met Categorie II F-Gassen opleiding

 
We weten dat de slagingspercentages bij de reguliere opleidingen op de markt in het algemeen aan de lage kant zijn. De meest benoemde oorzaak hiervan is dat de betreffende deelnemer door het veelal lage aantal dagen (vaak maar 6 dagen met een invulling van theorie en praktijk) weinig bagage meekrijgt als voorbereiding op het examen. Hierdoor hebben we gemeend een andere aanpak te moeten volgen.
 
Lees verder
 
7 maa 2019

All-electric Ambulancepost

In de wereld van de ambulancediensten zijn aanrijtijden letterlijk en figuurlijk van levensbelang. Om de aanrijtijden in de westelijke en midden-Alblasserwaard verder te verbeteren, opende Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid recent een nieuwe ambulancepost. De post die afgelegen in de polder is gesitueerd werd mede om die reden volledig all-electric uitgevoerd. Voor verwarming en warm tapwatervoorzieining koos installateur Hol Installatietechniek voor het Ecodan warmtepompsysteem van Mitsubishi Electric.

Lees verder
 
3 feb 2019

Subisides 2019

Steeds vaker krijgen we vragen betreffende de COP’s en SCOP’s van alleen de buiten-units. Om u het heel makkelijk te maken hebben we een brochure gemaakt waar de EIA-regelgeving staat uitgelegd en de prestatiecijfers van de City Multi en Mr. Slim systemen staan weergegeven. Om qua subsidiemogelijkheden compleet te zijn staat de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) evenals de meest recente energielijst ook weergegeven. Download hem hieronder.

Lees verder
 
18 jan 2019

Inschrijving open voor 5de jaargang MBO-3 opleiding

Alklima gelooft in kennis. En dan vooral in het delen van kennis, omdat je alleen dan het beste resultaat boekt. Daarom starten wij begin 2019 wederom de 1-jarige MBO-opleiding; Servicemonteur koude- en klimaatsystemen. De officieel geaccrediteerde MBO-opleiding verzorgen wij speciaal voor onze partners.

Download hier de brochure met alle informatie over onze MBO-3 opleiding.

Lees verder
 
9 jan 2019

Comfort verzekerd in slimmere, gasloze appartementen

In Amersfoort zien 263 appartementen het licht. Gasloos was hier het uitgangspunt. Naast een warmtepomp maken bewoners gebruik van nieuw ontwikkelde slimme monitoring, zodat ze exact kunnen zien wat het verbruik is.

Het pand van de voormalige Amersfoortse Verzekeringen aan de stadsring 15 wordt verbouwd tot een modern appartementencomplex: De Amersfoortse Poort. In de beschikbare 12.000 vierkante meter worden hier in drie fases 263 appartementen opgeleverd. Daar hoort ook de transformatie van een kantoorgebouw van 2000 vierkante meter bij. Deze ligt vlak achter de voormalige Amersfoortse Verzekeringen aan het Smallepad 28.

Lees verder
 
5 dec 2018

Eindejaarsperiode 2018

In verband met onze jaarlijkse inventarisatie zal ons magazijn gesloten zijn op donderdag 20 december 2018. De laatste lever dag in 2018 is dan ook donderdag 20 december. De leveringen voor donderdag 20 december dienen woensdag 19 december om uiterlijk 12.00 uur bij ons bekend te zijn om deze nog tijdig te kunnen verwerken.

De eerst opvolgende lever dag is daarna in het nieuwe jaar. Woensdag 2 januari 2019 kunnen er weer leveringen plaats vinden. De leveringen voor woensdag 2 januari dienen vrijdag 28 december om uiterlijk 14.00 uur bij ons bekend te zijn om deze nog tijdig te kunnen verwerken. 

Verder zijn we maandag 24 december 2018 en maandag 31 december 2018 gesloten. 

Openingstijden eindejaarsperiode

  • Donderdag 20-12-2018                       8.00-15.00 uur
  • Vrijdag 21-12-2018                              8.00-16.00 uur (geen leveringen)
  • Maandag 24-12-2018                          gesloten (geen leveringen)
  • Dinsdag 26-12-2018                            gesloten (1ste  kerstdag)
  • Woensdag 26-12-2018                        gesloten (2de kerstdag)
  • Donderdag 27-12-2018                       08.00-17.00 (geen leveringen)
  • Vrijdag 28-12-2018                              08.00-16.00 (geen leveringen) 
  • Maandag 31-12-2018                          gesloten (geen leveringen)
Lees verder
 
Alklima lid geworden van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie)
30 nov 2018

Alklima lid geworden van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie)

 

Persbericht nieuwsbrief NVDE

Alklima, leverancier van warmtepompen, airconditioners, warmtewisselaars, ventilatiesystemen en andere duurzame klimaattechnologie, ziet een toekomst vol kansen dankzij de energietransitie.  Door elektrotechnische en werktuigbouwkundige kennis te integreren. Door installatietechnische kennis te combineren met bouwkundig inzicht en integraal ontwerpen. En door technische specificaties te vertalen naar concrete klantwensen, zoals comfort, duurzaamheid, en Return on Investment. Alklima is lid geworden van de NVDE.

Alklima levert duurzame klimaattechnologie. “Maar wij denken en doen vanuit de positie als installateur, architect, adviseur, projectontwikkelaar of facilitair manager,” zegt Babette van Loon, Operationeel directeur Alklima.

Alklima biedt  naast alle technische documentatie het gemak van heel toegankelijke adviseurs, voor, tijdens en na installatie, en training en opleiding via het Alklima College. En heel veel informatie in heldere taal voor particuliere en zakelijke eindgebruikers die je kunt gebruiken in de voorlichting naar opdrachtgevers. Daarnaast probeert Alklima alle partijen in het Business Ecosysteem met elkaar te verbinden om ze een bijdrage te laten leveren aan de energietransitie.“Daarom zijn wij lid geworden van de NVDE. We willen graag de gehele keten van energieproducten, netbeheerders, energieopslag en de installatie- en bouwbedrijven met elkaar verbinden en ons inzetten door middel van onze kennis en kunde om zo een bijdrage te leveren aan de energietransitie,” zegt Van Loon.

“De NVDE is blij dat Alklima lid is geworden,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. Warmtepompen en andere duurzame manieren van het verwarmen en koelen van ruimtes zijn een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. De expertise van Alklima is zeer welkom. Ook haar nauwe banden met installateurs, projectontwikkelaars en andere schakels in de keten zijn van belang.”

Meer info over NVDE via http://www.nvde.nl/ 

Lees verder