U bent hier:

Home | Over ons | Alklima B.V. | Nieuws | Alle items

Nieuws - Alle items

 
3 feb 2019

Subisides 2019

Steeds vaker krijgen we vragen betreffende de COP’s en SCOP’s van alleen de buiten-units. Om u het heel makkelijk te maken hebben we een brochure gemaakt waar de EIA-regelgeving staat uitgelegd en de prestatiecijfers van de City Multi en Mr. Slim systemen staan weergegeven. Om qua subsidiemogelijkheden compleet te zijn staat de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) evenals de meest recente energielijst ook weergegeven. Download hem hieronder.

Lees verder
 
18 jan 2019

Inschrijving open voor 5de jaargang MBO-3 opleiding

Alklima gelooft in kennis. En dan vooral in het delen van kennis, omdat je alleen dan het beste resultaat boekt. Daarom starten wij begin 2019 wederom de 1-jarige MBO-opleiding; Servicemonteur koude- en klimaatsystemen. De officieel geaccrediteerde MBO-opleiding verzorgen wij speciaal voor onze partners.

Download hier de brochure met alle informatie over onze MBO-3 opleiding.

Lees verder
 
9 jan 2019

Comfort verzekerd in slimmere, gasloze appartementen

In Amersfoort zien 263 appartementen het licht. Gasloos was hier het uitgangspunt. Naast een warmtepomp maken bewoners gebruik van nieuw ontwikkelde slimme monitoring, zodat ze exact kunnen zien wat het verbruik is.

Het pand van de voormalige Amersfoortse Verzekeringen aan de stadsring 15 wordt verbouwd tot een modern appartementencomplex: De Amersfoortse Poort. In de beschikbare 12.000 vierkante meter worden hier in drie fases 263 appartementen opgeleverd. Daar hoort ook de transformatie van een kantoorgebouw van 2000 vierkante meter bij. Deze ligt vlak achter de voormalige Amersfoortse Verzekeringen aan het Smallepad 28.

Lees verder
 
5 dec 2018

Eindejaarsperiode 2018

In verband met onze jaarlijkse inventarisatie zal ons magazijn gesloten zijn op donderdag 20 december 2018. De laatste lever dag in 2018 is dan ook donderdag 20 december. De leveringen voor donderdag 20 december dienen woensdag 19 december om uiterlijk 12.00 uur bij ons bekend te zijn om deze nog tijdig te kunnen verwerken.

De eerst opvolgende lever dag is daarna in het nieuwe jaar. Woensdag 2 januari 2019 kunnen er weer leveringen plaats vinden. De leveringen voor woensdag 2 januari dienen vrijdag 28 december om uiterlijk 14.00 uur bij ons bekend te zijn om deze nog tijdig te kunnen verwerken. 

Verder zijn we maandag 24 december 2018 en maandag 31 december 2018 gesloten. 

Openingstijden eindejaarsperiode

  • Donderdag 20-12-2018                       8.00-15.00 uur
  • Vrijdag 21-12-2018                              8.00-16.00 uur (geen leveringen)
  • Maandag 24-12-2018                          gesloten (geen leveringen)
  • Dinsdag 26-12-2018                            gesloten (1ste  kerstdag)
  • Woensdag 26-12-2018                        gesloten (2de kerstdag)
  • Donderdag 27-12-2018                       08.00-17.00 (geen leveringen)
  • Vrijdag 28-12-2018                              08.00-16.00 (geen leveringen) 
  • Maandag 31-12-2018                          gesloten (geen leveringen)
Lees verder
 
Alklima lid geworden van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie)
30 nov 2018

Alklima lid geworden van NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie)

 

Persbericht nieuwsbrief NVDE

Alklima, leverancier van warmtepompen, airconditioners, warmtewisselaars, ventilatiesystemen en andere duurzame klimaattechnologie, ziet een toekomst vol kansen dankzij de energietransitie.  Door elektrotechnische en werktuigbouwkundige kennis te integreren. Door installatietechnische kennis te combineren met bouwkundig inzicht en integraal ontwerpen. En door technische specificaties te vertalen naar concrete klantwensen, zoals comfort, duurzaamheid, en Return on Investment. Alklima is lid geworden van de NVDE.

Alklima levert duurzame klimaattechnologie. “Maar wij denken en doen vanuit de positie als installateur, architect, adviseur, projectontwikkelaar of facilitair manager,” zegt Babette van Loon, Operationeel directeur Alklima.

Alklima biedt  naast alle technische documentatie het gemak van heel toegankelijke adviseurs, voor, tijdens en na installatie, en training en opleiding via het Alklima College. En heel veel informatie in heldere taal voor particuliere en zakelijke eindgebruikers die je kunt gebruiken in de voorlichting naar opdrachtgevers. Daarnaast probeert Alklima alle partijen in het Business Ecosysteem met elkaar te verbinden om ze een bijdrage te laten leveren aan de energietransitie.“Daarom zijn wij lid geworden van de NVDE. We willen graag de gehele keten van energieproducten, netbeheerders, energieopslag en de installatie- en bouwbedrijven met elkaar verbinden en ons inzetten door middel van onze kennis en kunde om zo een bijdrage te leveren aan de energietransitie,” zegt Van Loon.

“De NVDE is blij dat Alklima lid is geworden,” zegt Olof van der Gaag, directeur NVDE. Warmtepompen en andere duurzame manieren van het verwarmen en koelen van ruimtes zijn een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. De expertise van Alklima is zeer welkom. Ook haar nauwe banden met installateurs, projectontwikkelaars en andere schakels in de keten zijn van belang.”

Meer info over NVDE via http://www.nvde.nl/ 

Lees verder
 
19 nov 2018

Het verborgen pakhuis

Een leegstaand pakhuis in Tilburg was zo goed verstopt dat zelfs de gemeente het niet meer kende. Het stond als niet bebouwd op de kadastrale kaart. Na een grondige aanpak is het pakhuis nu energieneutraal. Het pakhuis in Tilburg ligt verscholen in de driehoek Schouwburgring – Lange Schijfstraat – Onze Lieve Vrouweplein/Zomerstraat. Bijzonder is dat het pakhuis aan de achterkant van de winkels is gevestigd.

Lees verder
 
1 nov 2018

Maximale kwaliteit voor een mini-ziekenhuis

Huisartsenpraktijken, thuiszorg, apotheek, fysio en diverse andere eerstelijnszorgverleners uit Hoogezand-Sappemeer werken sinds kort op een droomlocatie. In een voormalig schoolgebouw in Hoogezand-Sappemeer is de totale 6500 vierkante meter getransformeerd tot een Medisch Centrum. Niet alleen de totstandkoming van dit pand is bijzonder te noemen, ook de duurzame maatregelen.

Pharmtechnics is totaaldienstverlener en richt zich op de zorgsector. “Wij zijn weliswaar de enige in Nederland die dit doen, maar we mikken vooral op de noordelijke provincies”, vertelt eigenaar Eddy Liefferink. “We verzorgen van A tot Z alles voor apothekers, huisartsen, tandartsen en andere doelgroepen in de zorg. Wij denken mee in het project en de ontwikkeling. We begeleiden de huurders, we bouwen het pand, we verzorgen de technische installaties en zorgen ervoor dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.”

Lees verder
 
Kiwa gelijkwaardigheidsverklaringen voor Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompen vereenvoudigen EPC-berekening
2 okt 2018

Kiwa gelijkwaardigheidsverklaringen voor Mitsubishi Electric lucht-water warmtepompen vereenvoudigen EPC-berekening

Alklima heeft gelijkwaardigheidsverklaringen van Kiwa ontvangen voor verschillende Mitsubishi Electric warmtepomp-systemen. De verklaringen zijn van belang bij de EPC-berekening van nieuwbouwwoningen en gelden voor de warmtepomp buitenunits uit de Power Inverter-serie PUHZ-SW50 VKA, PUHZ-SW75 YAA en PUHZ-SW100 YAA en voor de warmtepomp buitenunits uit de Zubadan inverter-serie PUHZ-SHW80 YAA en PUHZ-SHW112 YAA.

Lees verder
 
21 sep 2018

Modern hotel met Zaans jasje

Door het toepassen van een nieuwe buitenschil lijkt het alsof het Zaan Hotel is opgebouwd uit verschillende

Zaanse huisjes. Foto Marcel van der Burg

In Zaandam is een opvallend hotel geopend met het uiterlijk van een Zaans rijtje huizen. De gebruikte installaties in het hotel zijn al even spectaculair.

Zaandam ondergaat in gestaag tempo een gedaanteverandering. In het gemeentelijk masterplan ‘Inverdan’ wordt de traditionele Zaanse bouwstijl in een nieuw jasje gestoken. Na onder andere het transformeren van het Ankersmidplein en het spraakmakende Stadhuis, was het nu de beurt aan het Zaan Hotel.

DOOR GERARD VOS

Lees verder
 
Alklima nieuwe Kennispartner TVVL
13 jul 2018

Alklima nieuwe Kennispartner TVVL

Persbericht, 13 juli 2018

Met trots maakt TVVL bekend dat Alklima officieel de overeenkomst heeft getekend voor een 3-jarig Kennispartnerschap bij TVVL. Vanuit de filosofie ‘samenwerking met meerwaarde’ biedt Alklima al meer dan 20 jaar advies en begeleiding aan installateurs, adviseurs en alle andere partijen in de bouwkolom. Om deze samenwerking nog verder handen en voeten te geven sluit Alklima zich als Kennispartner aan bij TVVL.

Lees verder